Canabigerol – supliment revolutionar

de voslobancoct. 14, 2020Uncategorized0 comentarii

Canabigerol – unul dintre sutele de canabinoizi găsiti în planta de canabis. Nu este la fel de cunoscut ca si canabidiolul (CBD) sau tetrahidrocanabinolul (THC), dar datorita studiilor recente CBG își castiga o reputatie din ce in ce mai mare. Spre deosebire de CBD, care se adresează sistemului nostru endocannabinioid pentru a regla și modula lucrurile, cannabeigerolul funcționează direct cu receptorii CB1 și CB2. Receptorii CB1 sunt legati de funcția creierului, în timp ce receptorii CB2 regleaza intestinul , splina, ficatul etc. În studii recente, s-a constatat că beneficiile uleiului CBG sunt mai numeroase decat s-a stiut initial si ca are proprietăți antimicrobiene și anti-fungice.

CBG este precursorul din care sunt sintetizați toți ceilalți canabinoizi, motiv pentru care este adesea denumit „mama” sau „celula stem” a canabinoizilor. Această proprietate unică dă CBG o promisiune terapeutică enormă, făcându-l un subiect de mare interes atât pentru cercetători, cât și pentru consumatori.

Cannabigerol (CBG) are o gamă largă de eficacități biologice. Este un canabinoid non-psihoactiv găsit în planta de canabis. S-a constatat că canabigerolul acționează ca un agonist al receptorilor α2-adrenergici cu afinitate ridicată, antagonist al receptorului 5-HT1A cu afinitate moderată și antagonist al receptorului CB1 cu afinitate mică. De asemenea, sa constatat că CBG are efecte anti-greață și anti-emetice (anti-vărsături).

În plus, CBG a demonstrat un efect antiinflamator, s-a dovedit că reduce durerea, ușurează simptomele psoriazisului, acționează ca un agent antibacterian și chiar încetinește proliferarea celulelor tumorale in vitro și in-vivo.

Dintre beneficiile uleiului canabigerol amintim ca s-a demonstrat că ameliorează presiunea intraoculară, foarte utilă în tratamentul glaucomului. În plus, proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii îl fac un potențial candidat in tratamentul bolilor inflamatorii intestinale. Dovezi recente identifică CBG si ca un potențial candidat pentru tratamentul cancerului de colon și este unul dintre cei mai eficienți fitocanabinoizi împotriva cancerului de sân. De asemenea este un stimulant al apetitului, are efecte antidepresive, este un usor agent anti-hipertensiv si ajuta vezica deoarece scade contracția vezicii urinare. Un nou studiu sugerează proprietăți antibiotice puternice. Cercetările din Canada au descoperit că canabigerolul (CBG) distruge anumite tulpini de bacterii.

CBG

Cercetătorii au tratat cu succes infecțiile MRSA (rezistente la antibiotice) cu CBG

Pentru a testa efectele antibiotice ale CBG, cercetătorii au infectat șoareci cu o tulpina din bacteria Staphylococcus aureus, cunoscută stiintific ca infecție cu MRSA.

Apoi, cercetătorii au expus bacteriile la CBG. Cercetătorii au descoperit că CBG a împiedicat formarea biofilmului, care este pelicula mucoasă a bacteriilor ce aderă la o suprafață.

CBG a împiedicat biofilmul să se atașeze de suprafețe și să formeze comunități de microorganisme, care sa duca la următoarele etape ale infecției cu SA .Apoi, cercetătorii au administrat CBG direct șoarecilor și au observat beneficii suplimentare . CBG nu numai că a împiedicat formarea biofilmului, dar are beneficii antibiotice autentice:

„CBG s-a dovedit a fi minunat în placarea bacteriilor patogene”, a explicat autorul principal al studiului, Eric Brown.

Constatarile sugereaza un potential terapeutic real pentru canabinoizi ca antibiotice. CBG ar putea face mai mult decât să înlocuiască antibioticele: ar putea fi mai eficient decât antibioticele tradiționale. În timp ce antibioticele precum meticilina nu reușesc să distrugă infecțiile cu SARM, CBG pare să acționeze împotriva infecțiilor cu SARM.

CBG

Farmacologie . canabidoizi – Canabigerol

In continuare mentionam cateva concluzii din lucrarile stiintifice care au studiat beneficiile CBG pentru organism.

Efectele analgezice , antiritmice și capacitatea de a bloca lipooxigenaza ale CBG le depășesc pe cele ale THC (Evans, 1991). CBG a demonstrat efecte antifungice (ElSohly, Turner, Clark și Eisohly, 1982). CBG are proprietăți anticanceroase remarcabile în modelele de cercetare de bază, s-a dovedit a fi un citotoxic eficient în doze mari pe carcinomul epitelioid uman și este unul dintre cei mai eficienți fitocanabinoizi împotriva cancerului de sân (Baek și colab., 1998; Ligresti și colab., 2006 ). CBG are efecte antidepresive semnificative și este un agent ușor antihipertensiv (Maor, Gallily și Mechoulam, 2006; Musty și Deyo, 2006). În plus, CBG inhibă proliferarea keratinocitelor sugerând utilitate în psoriazis (Wilkinson & Williamson, 2007).

Beneficiile uleiului CBG nu se opresc aici .CBG-ul poate stimula o serie de receptori importanți pentru durere, inflamație și sensibilitate la căldură. Acest compus poate antagoniza receptorii TRPV8 și stimulează activitatea TRPV1, TRPV2, TRPA1, TRPV3, TRPV4 și α2-adrenoceptor (Cascio, Gauson, Stevenson, Ross și Pertwee, 2010; De Petrocellis și Di Marzo, 2010; De Petrocellis și colab. , 2011). Este un antagonist TRPM8 relativ puternic pentru o posibilă aplicare în cancerul de prostată și durerea vezicii urinare (De Petrocellis și Di Marzo, 2010; Mukerji și colab., 2006). CBG poate, de asemenea, să antagonizeze stimularea receptorilor serotoninei 5-HT1A și CB1 cu o eficiență semnificativă. Lucrările mai vechi susțin inhibarea absorbției acidului gamma aminobutiric (GABA) mai mare decât THC sau CBD, care ar putea sugera proprietăți relaxante musculare (Banerjee, Snyder și Mechoulam, 1975).

CBG este un puternic inhibitor al absorbției AEA și un agent puternic împotriva MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilină) (Appendino și colab., 2008; De Petrocellis și colab., 2011). În cele din urmă, CBG se comportă ca un puternic agonist α2-adrenoreceptor, susținând efectele analgezice menționate anterior și un antagonist moderat de 5-HT1A sugerând proprietăți antidepresive (Cascio și colab., 2010; Formukong, Evans și Evans, 1988).

Oamenii de știință sunt entuziasmați de aceste rezultate inițiale ale CBG și promovează cercetări ulterioare cu canabigerol sau canabigerol în combinație cu alti canabinoizi și terapii pentru tratamentul bolilor multiple. Deoarece nu este psihotrop, CBG are o gamă largă promițătoare de aplicații potențiale nu numai pentru problemele menționate mai sus , cercetarile fiind in desfasurare.

CBG
https://relaxare-naturala.ro/product-category/produse-cbg/

0 Comentarii

X
Welcome to Our Store
Welcome to Our Store
WooChatIcon 0

Add address

România